Free Websites at Nation2.com
Am nevoie de servicii vopsire electrostatica
Am nevoie de servicii vopsire electrostatica

Prepararea riguroasa a piesei pentru vopsit prin vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti, este deosebit de importanta fiind primul stadiu al vopsirii. Pentru ca vopsitul in camp electrostatic piesei respective sa fie perfect, suprafata piesei trebuie sa fie curata, sablata, decapata si spalata dupa caz. Astfel, particula de pulbere care traverseaza norul de ioni se incarca negativ si se depune pe piesa, urmarind liniile campului electrostatic extern. Prin aceasta tehnica, la incarcarea pulberii, se genereaza sarcina electrica in exces care formeaza fenomenul de inter-ionizare.Acest surplus de sarcina negativa se distribuie in spatiul dintre pistol si piesa, intarind liniile de camp electrostatic extern si a custilor Faraday, putand cauza neuniformitatea stratului de vopsea si coaja de portocala. matei-electrostatic.ro

Vopsit electrostatic o alegere potrivita

Cabinele si platformele de vopsire trebuie se executa din materiale incombustibile, usor de curatat. La vopsirea in aer liber se inlatura sursele de foc deschis pe o raza de 15 m si nu se va admite fumatul. Pulverizarea se face cu aer comprimat, cu azot sau dioxid de carbon sau prin presiune hidraulica, neadmitandu-se sub nici o forma folosirea oxigenului sau a unui gaz combustibil. Aerul comprimat trebuie filtrat de impuritati. Este interzisa executarea reparatiilor in timpul functionarii instalatiilor de vopsire. In cazul defectarii instalatiei de ventilare (exhaustare), lucrul se intrerupe imediat si se reia numai dupa remedierea deficientelor. viziteaza

Unul din avantajele principale ale vopsirii electrostatice il reprezinta acoperirea calitativ superioara fata de modalitatile de vopsire conventionale (vopsea lichida), rezultatul fiind o pelicula dura, rezistenta la actiune mecanica si la factorii meteorologici. Vopsirea in camp electrostatic este un tip de vopsea sau pelicula ce se aplica sub forma unei pudre. Marea diferenta intre vopseaua pudra si cea traditionala fiind ca vopseaua electrostatica nu are nevoie de dizolvanti sau intaritori pentru a o putea folosi. Vopsirea in camp electrostatic este aplicabila in cele mai diverse domenii, de la jante auto sau moto, pana la componente ale masinilor sau de la grinzi de fier sau balustrade si pana la calorifere.

vopsit electrostatic Bucuresti, vopsit electrostatic , vopsitorie electrostatic

Unde gasesc vopsitorie electrostatic?

Vopsirea electrostatica este o tehnologie superioara de aplicare a unei vopsele, sub forma de pudra, pe suprafetele metalice care sunt ulterior tratate termic, asigurandu-se astfel o rezistenta indelungata la uzura si abraziune. Dupa verificarea initiala, urmeaza procesul de curatare. Jentile sunt sablate, asigurandu-se astfel indepartarea solului, a substantelor uleioase, oxidului/ruginii, zgarieturilor fine sau vopselelor vechi. Sablarea jentilor se realizeaza cu ajutorul unui material abraziv (electrocorindon) in granulatii diferite. Jentile sunt vopsite cu vopsea sub forma de pudra cu ajutorul unor utilaje speciale, care confera vopselei o sarcina electrica. Vopseaua este atrasa de elementul ce urmeaza a fi acoperit, incarcat si el cu o sarcina electrica, realizandu-se astfel o pelicula uniforma de vopsea. click aici

Servicii vopsitorie electrostatica

Se poate aplica vopsea pulbere in camp electrostatic doar pe materialele care rezista la temperaturi de 180-200 grade C ( au aparut pulberi care polimerizeaza in timp scurt si la temperaturi de 120-130 grade C ). Lemnul, cauciucul, plasticul si alte materiale se topesc sau isi modifica forma. MDF-ul poate fi acoperit cu pulberi in camp electrostatic, dar tehnologia de aplicare este una foarte costisitoare. Daca stratul de pulbere polimerizata nu depaseste 40-50Îźm se poate aplica direct peste. In general, noi recomandam sablarea, sau cel putin slefuirea pneumatica. Sunt doua elemente definitorii, primul este dimensiunea piesei trebuie sa va asigurati ca vopsitorul dvs. are un cuptor in care sa intre piesa si al doilea element este tratamentul inainte de vopsire pe care-l solicitati unii vopsitori au bai de fosfatare, unui au sablare, iar unii doar degreseaza cu diluant piesele o piesa care va sta de exeplu intr-un mediu foarte coroziv nu puteti sa o curatati inainte de vopsite doar cu diluant, deoarece priza intre filmul de vopsea si piesa va fi foarte slaba.

Servicii vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti

Vopselele si lacurile se pastreaza in bidoane ermetic inchise si dispuse in incaperi separate, iar in atelier vor fi aduse numai cele care se folosesc intr-un schimb de lucru.Praful de aluminiu aprins nu se stinge cu apa sau cu spuma ci cu pulbere stingatoare speciala, nisip uscat sau sare uscata.Vopselele, lacruile si materialele pentru lacuire vor fi ferite de actiunea razelor solare. Materialele pentru lacuire se pastreaza numai in vase inchise. Degresarea suprafetelor metalice cu ajutorul solventilor organici se efectueaza numai in spatii bine ventilate.

Pentru protejarea impotriva scanteilor periculoase, care se produc in special la caderi de tensiune, se prevede o instalatie de protectie care reduce progresiv tensiunea instalatiei de pulverizare si o scoate din functiune. La trecerea obiectului de vopsitorie in camp electrostatic printre pistoalele de pulverizare, acesta nu trebuie rotit (invartit). Personalul care serveste utilajul sau indeplineste diferite activitati in atelierele de vopsire va purta imbracaminte si incaltaminte care sa nu produca scantei prin lovire, atingere, frecare etc. In cazul vopsirii in camp electrostatic, in cabina de vopsire se va asigura o perfecta ventilare. Pistolul de pulverizare nu trebuie sa ajunga fata de obiect la distanta de strapungere.

Chiar daca acest lucru inseamna realizarea unor schimbari drastice ale unei modalitati de lucru care ne-a devenit familiara si la indemana, nu ezitam sa ne adaptam la noua tehnologie. Dar recompensele merita tot efortul, principala fiind aceea ca suntem in stare sa va oferim, mereu, cele mai bune produse si cele mai bune servicii.Vopsirea electrostat joaca foloseste principiul atractiei intre sarcini opuse pentru a acoperi suprafetele din metal si anumite tipuri de plastic cu un strat uniform de vopsea. Vopsirea pieselor cu vopsea pulbere in camp electrostatic asigura o calitate superioara a produsului finit, atat din punct de vedere al rezistentei mecanice, la coroziune, cat si a aspectului comercial.

Tag: vopsit electrostatic Bucuresti vopsit electrostatic vopsitorie electrostatic